Gerecyclede handdoeken

Video

Wat is Seaqual?

Seaqual is een bedrijf dat zich richt op het verzamelen en recyclen van plastic afval uit de oceanen en andere waterbronnen. Ze staan bekend om hun inspanningen om de oceanen schoner te maken en tegelijkertijd duurzame producten te creëren. Hier zijn enkele feiten over Seaqual:

 1. Plasticverzameling: Seaqual is gespecialiseerd in het verzamelen van plastic afval uit de zeeën en oceanen. Ze werken samen met vissers, duikers en andere belanghebbenden om dit afval uit het water te halen en het milieu te helpen beschermen.         
 2. Upcycling: Een van de belangrijkste aspecten van Seaqual’s activiteiten is het upcyclen van het verzamelde plastic afval. Ze zetten dit plastic om in hoogwaardige vezels die kunnen worden gebruikt in textiel- en kledingproducten
 3. Duurzame producten: Seaqual levert deze gerecyclede vezels aan bedrijven in de mode- en textielindustrie. Hierdoor kunnen merken duurzame producten maken met een lagere milieubelasting en verminderen ze de vraag naar nieuw plastic.        
 4. Partnerschappen: Seaqual werkt samen met verschillende merken en bedrijven over de hele wereld om duurzame oplossingen te bevorderen. Ze streven naar samenwerkingen die gericht zijn op het verminderen van plasticvervuiling en het bevorderen van milieubewustzijn.      
 5. Bewustwording: Naast hun zakelijke activiteiten werkt Seaqual ook aan het vergroten van het bewustzijn over plasticvervuiling en de noodzaak om de oceanen te beschermen. Ze streven ernaar om mensen over de hele wereld te informeren over de gevolgen van plasticvervuiling.

Met en zonder Seaqual certificering.

Wij werken met fabrikanten die Seaqual gecertificeerde garens leveren, alleen met de certificering mag je het Seaqual logo gebruiken in de uitingen. Echter moet je hier wel voor betalen. Naast gecertificeerde garens kan deze producent ook niet Seaqual gecertificeerde garens leveren. Deze zijn voordeliger maar hebben bijna de zelfde inpact als Seaqual gecertificeerde garens. U kunt zelf kiezen waar uw voorkeur naar uit gaat.

Gerecycled Polyester icm gerecyceled katoen

De handdoeken worden gemaakt van een gerecycled polyester / gerecycled katoen mix, Hierdoor wordt er minimaal water verspilt tijdens de productie van de handdoeken. Ook wordt de stof niet ingeverfd maar gesorteerd op kleur.  
 

Voordelen van gebruik gerecyceled katoen

Een gerecyclede katoenen handdoek is gemaakt van katoenen vezels die afkomstig zijn van gerecycled textielafval. Hier zijn enkele belangrijke punten over gerecyclede katoenen handdoeken:

 1. Duurzaamheid: Gerecyclede katoenen handdoeken zijn een duurzame keuze omdat ze bijdragen aan het verminderen van textielafval en het gebruik van nieuwe natuurlijke hulpbronnen verminderen.

 2. Productieproces: Het proces van het maken van gerecyclede katoenen handdoeken omvat het verzamelen van gebruikte kleding, textielafval of overtollige stoffen. Deze materialen worden vervolgens verwerkt en tot nieuwe handdoeken geweven of genaaid.

 3. Milieuvriendelijkheid: Het gebruik van gerecycled katoen vermindert de noodzaak om nieuwe katoenvezels te verbouwen, wat doorgaans veel water, chemicaliën en landbouwhulpbronnen vereist. Hierdoor kunnen gerecyclede katoenen handdoeken een lagere ecologische voetafdruk hebben dan handdoeken gemaakt van nieuw katoen.

 4. Kwaliteit: De kwaliteit van gerecyclede katoenen handdoeken kan variëren, afhankelijk van de bron en het productieproces van het gerecyclede materiaal. Sommige gerecyclede handdoeken kunnen net zo zacht en duurzaam zijn als handdoeken gemaakt van nieuw katoen, terwijl andere mogelijk minder zacht aanvoelen.

 5. Onderhoud: Het onderhoud van gerecyclede katoenen handdoeken is vergelijkbaar met dat van gewone katoenen handdoeken. Ze kunnen in de wasmachine worden gewassen en gedroogd volgens de aanbevelingen op het waslabel.

 6. Beschikbaarheid: Gerecyclede katoenen handdoeken worden steeds populairder vanwege de groeiende aandacht voor duurzaamheid in de textielindustrie. Ze zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en merken die zich richten op duurzame productiepraktijken.

Het kiezen van gerecyclede katoenen handdoeken is een positieve stap richting duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu. Het is echter altijd een goed idee om de productbeschrijving en labels te controleren om te begrijpen waar het gerecyclede materiaal vandaan komt en welke duurzaamheidsinspanningen zijn toegepast tijdens het productieproces.e

seaqual handdoek
gewicht bepalen garens

Bent u geïntereseerd in Seaqual badstof of gerecyclede badstof? We staan graag klaar om u hierin te informeren. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@nonametextiles.com of bel met een van onze collega’s 0031 0497-534429